Al voor de Tweede wereldoorlog was het deltaplan als bedacht. Iedereen wist al dat ze de dijken sterker moesten bouwen, maar door de wereldoorlog kwam er niks van. Wel na de Watersnoodsramp besloot de regering in actie te komen. Ze wilden niet dat een groot stuk van Nederland nog een keer zou overstromen! En er zoveel mensen zouden komen te overlijden. Nederland was al klein. Ze wilden het niet nog kleiner. 20 dagen na de Watersnoodramp is het uitgevoerd.

De Oostercheldekering

De bouw van de Oosterschelderkering was zo'n moeilijk en grote opdracht. De Oosterscheldekering is de beste dijk van Nederland tegen stormen. Een dijk dat zorgt dat er geen stormen zijn heet stormvloedkering. Er zijn meerdere stormvloedkeringen te vinden in Nederland. Bij de IJsel (Deventer) en de Nieuwe Waterweg (Rotterdam). De Oosterscheldekering kostte 2,5 miljard euro. Hij werd officieel in gebruik genomen op 4 Oktober 1986 door koningin Beatrix. 

Neeltje Jans

Neeltje Jans is een onderdeel van de Oosterscheldekering. Na dat het HELE plan van de Deltawerken is voltooid werd op Neeltje Jans een museum geopend waar je informatie kan vinden over de Deltawerken. Het is daar ook mogelijk om tussen de haaien te zwemmen en zelfs te voeden! Ook kun je met een cruiseschip meevaren. Er is kans dat je zeehonden ziet! Er zijn ook attracties. Met zeehonden shows! De attracties kun je zien in het flimpje. Kinderen kosten : € 15,00 en volwassenen € 20,50.